Trevliga konstgallerier att besöka i Stockholm

Trevliga konstgallerier att besöka i Stockholm - Trevliga konstgallerier att besöka i Stockholm

För dig som tycker om att titta på konst, är ett besök i Stockholm aldrig fel. Här finns många konstgallerier och museer som visar alla sorters konst. Bor du i Stockholm har du konsten runt hörnet och kan besöka många olika trevliga utställningar. Eftersom det hela tiden kommer nya och spännande utställningar att ta del av, kan du nedan läsa förslag på några konstgallerier i Stockholm som är värda ett besök.

Galleri Stockholm

På Mäster Samuelsgatan 60 i Stockholm hittar du detta galleri som har fokus på belysning och inredning, både i glas och konstföremål. Här går det även att boka en privat visning och den brukar vara i cirka 20 minuter. Här ställer många konstnärer ut under 2021 och en av dem är Ernst Billgren. En annan, lite oväntad utställare är Mikael Persbrandt, som är mer känd som skådespelare. Han har troligtvis inspirerats av sin mamma som var konstnär och konst har alltid funnits i hans liv.

Nationalmuseum

Utöver ett museum är Nationalmuseum även en statlig myndighet vars uppgift är att gynna konsten. På museet finns samlingar av måleri, skulpturer, konsthantverk, design, teckningar med mer. Det finns ungefär 700 000 olika föremål, från 1500-talet tills idag. Vårens utställningar visar bland annat upp verk av en av Sveriges mest kända konstnärer genom tiderna, Anders Zorn.

Liljevalchs konsthall

På charmiga Djurgården ligger denna konsthall som grundades 1916 och med målsättningen att konst ska vara tillgänglig för alla. Här kan man uppleva konst, skulpturer och vissa hantverk, främst samtida verk från Sverige, men även utländska konstnärer finns representerade. Ända sedan 1921 arrangerar Liljevalchs en årlig utställning som kallas Vårsalongen, där visas verk från allmänheten och även från oetablerade konstnärer. Det är en jury som väljer ut vem som får medverka och resultatet brukar innehålla en bred blandning av stilar och former.