Om webbplatsen

Om webbplatsen - Om webbplatsen

Vår nya webbplats tar upp det mesta inom konst och event

Välkommen till vår nya webbsida där vi skriver om trevliga konstgallerier i Stockholm och på andra platser. Regeringen kommer äntligen att bidra med 25 miljoner till Moderna Museet i Stockholm, för en ny utställning av svensk konst under 2021. Det blir säkert en uppiggande läsning för alla konstälskare som inte kunnat besöka museet på grund av coronapandemin.

Skandinaviska och internationella konstnärer

Vi kommer givetvis skriva om både etablerade och nya skandinaviska och internationella konstnärer, och berätta vad de åstadkommit under pandemin och var de kommer ha sina utställningar.

Samtida konst

Denna konstform kanske du vill veta mer om och det kommer via att skriva om och även var du kan se liknande utställningar och event. Sakta men säkert håller nu konstvärlden att komma igång igen, inte en dag för tidigt för alla konstvänner och utställningar.

Evenemang och nyheter

Nu har mycket inom konstens värld stått still, i alla fall för alla som vill se konstutställningar och event. Men konstnärerna själva har hunnit med att måla en hel del nytt material, och det tar vi också upp på vår webbplats. Då kan du läsa om ditt intresseområde och boka biljetter. Flera städer kommer att öppna upp och en del event kommer vara utomhus, som till exempel ett i Göteborg där det under året kommer finnas några kilometers konst utmed Angered. Nya konstnärer har under de senaste åren gjort entré, både svenska och utländska. Om dessa kan du läsa på webben och kanske du får ett intresse för någon av dem.