3 bra konstgallerier i Stockholm

3 bra konstgallerier i Stockholm - 3 bra konstgallerier i Stockholm

Har du lust att se en konstutställning i helgen men har ingen aning om var du ska åka? Stockholm har många utställningar och konstgallerier som visar både internationella och svenska talanger, samtida och väletablerade konstnärer. Från traditionella målningar, fotografier och installationer till graffiti – det finns något för alla! Vi har sammanställt en lista på tre bra konstgallerier i Stockholm.

Galleri Stockholm

Är du ute efter unika konstverk av främst svenska konstnärer? Då bör du ta dig till Galleriet. Du finner 240 inramade konstverk som är redo för dig att ta med hem och hänga vackert på din vägg. Men ibland kan konstverk vara dyra. Om du behöver finansiera ditt köp via ett lån så fungerar Credway som ett kreditkort i din telefon där du snabbt kan låna pengar.

Wetterling Gallery

Wetterling Gallery har haft sina dörrar öppnade sedan 1978 och är ett av Skandinaviens mest framstående gallerier. Här finner du många konstverk ifrån svenska talanger, både nya och väletablerade artister. De fokuserar främst på fotografi, skulpturer och målningar.

Galleri Andersson/Sandström

Galleri Andersson Sandström - 3 bra konstgallerier i Stockholm

Beläget i en innergård i Vasastans galleridistrikt och med över 500 kvadratmeter till sitt förfogande visar Galleri Andersson/Sandström alltid något intressant. Här hittar du främst samtida internationella konstnärer, både nya och etablerade. Bland annat har välkända Louise Bourgeois varit en av konstnärerna som har visat upp sitt arbete där.

Museer i kris

Avslutningsvis är det viktigt att poängtera att många museer har gjort sitt bästa för att överleva pandemin. Pandemin slog hårt mot museerna i Sverige, både mot de som är helt eller delvis statligt finansierade. Lyckligtvis har museer runtomkring i landet fått stöd, men det är fortfarande viktigt att som besökare göra vad du kan för att hjälpa till. Med detta i tanke, varför inte köpa något ifrån deras butik eller ta en kaffe i museet nästa gång du besöker dem?